Muuttuvat maailmantilanteet vaativat jatkuvaa elintarvikealan seuraamista eri näkökulmista. Pysyn kartalla olemalla jatkuvasti yhteydessä yrityksiin ja kansainvälisiin verkostoihini.
Olen kielitaitoinen elintarvikealan ja kansainvälistymisen osaaja. Seuraan aktiivisesti alan kehitystä kotimaassa ja kansainvälisesti. Kansainvälistä toimialatuntemusta ja asiakasymmärrystä minulla on erityisesti Keski-Euroopan markkinoilta. Koulutukseltani olen FM, saksan ja englannin kielen tulkki ja kansainvälisen viestinnän osaaja. Osaamista ja verkostoja minulle on kertynyt matkan varrelta eri tehtävistä, jotka liittyvät elintarvikkeisiin, ruokamatkailuun, kansainvälistymiseen ja vientiin.
Mistä alkoi oma polkuni
Koulutukseltani olen FM, saksan ja englannin kielen tulkki ja kansainvälisen viestinnän osaaja. Intohimo suomalaisten elintarvikkeiden vientiin ja ruokamatkailuun alkoi jo opiskeluaikoina, jolloin työskentelin Saksassa hotelli- ja ravintola-alalla. Huomasin jo tuolloin suomalaisten raaka-aineiden ja tuotteiden potentiaalin kansainvälisillä markkinoilla. Myöhemmin kouluttajana ja yritysneuvojana olen auttanut lukuisia suomalaisia yrityksiä saamaan tuotteitaan Keski-Euroopan markkinoille ja vastaavasti tuonut alan osaamista Keski-Euroopasta suomalaisten yritysten, esimerkiksi leipomo- ja lihanjalostusyritysten hyödynnettäväksi.
Olen matkaoppaana kansainvälistymisen polullasi
Aloitin työurani aikoinaan freelance-yrittäjänä. Sen jälkeen kului vuosia palkkasuhteessa, mutta minulla on ollut aina yrittäjämäinen ote työnteossa. Oma yritysidea kypsyi pikkuhiljaa vuosien varrella ja viimein uskalsin ottaa sen kauan haaveilemani askeleen ja perustaa Husso Consulting -yritykseni.
Työkokemusta on matkan varrella kertynyt useista eri yrityksistä
Pisimmän ajan työurastani olen edistänyt suomalaisten elintarvike- ja matkailuyritysten menestymistä kotimaan- ja kansainvälisillä markkinoilla. Olen toiminut kouluttajana ja yritysvalmentajana mm. Business Joensuussa sekä koordinoinut alan kansallisia ja kansainvälisiä hankkeita.
Viennin käytännön kokemusta kertyi Tulikivi Oyj:llä, jossa toimin Keski-Euroopan viennissä. Tuoreinta elintarvikeviennin kokemusta on kertynyt Fennopromo Oy:llä, jossa työnkuvaani kuuluivat monipuoliset elintarvikeyritysten kasvu ja kansainvälistymisen edistämisen tehtävät.
Mistä alkoi oma polkuni
Koulutukseltani olen FM, saksan ja englannin kielen tulkki ja kansainvälisen viestinnän osaaja. Intohimo suomalaisten elintarvikkeiden vientiin ja ruokamatkailuun alkoi jo opiskeluaikoina, jolloin työskentelin Saksassa hotelli- ja ravintola-alalla. Huomasin jo tuolloin suomalaisten raaka-aineiden ja tuotteiden potentiaalin kansainvälisillä markkinoilla. Myöhemmin kouluttajana ja yritysneuvojana olen auttanut lukuisia suomalaisia yrityksiä saamaan tuotteitaan Keski-Euroopan markkinoille ja vastaavasti tuonut alan osaamista Keski-Euroopasta suomalaisten yritysten, esimerkiksi leipomo- ja lihanjalostusyritysten hyödynnettäväksi.
Työkokemusta on matkan varrella kertynyt useista eri yrityksistä
Pisimmän ajan työurastani olen edistänyt suomalaisten elintarvike- ja matkailuyritysten menestymistä kotimaan- ja kansainvälisillä markkinoilla. Olen toiminut kouluttajana ja yritysvalmentajana mm. Business Joensuussa sekä koordinoinut alan kansallisia ja kansainvälisiä hankkeita.
Viennin käytännön kokemusta kertyi Tulikivi Oyj:llä, jossa toimin Keski-Euroopan viennissä. Tuoreinta elintarvikeviennin kokemusta on kertynyt Fennopromo Oy:llä, jossa työnkuvaani kuuluivat monipuoliset elintarvikeyritysten kasvu ja kansainvälistymisen edistämisen tehtävät.
Olen matkaoppaana kansainvälistymisen polullasi
Aloitin työurani aikoinaan freelance-yrittäjänä. Sen jälkeen kului vuosia palkkasuhteessa, mutta minulla on ollut aina yrittäjämäinen ote työnteossa. Oma yritysidea kypsyi pikkuhiljaa vuosien varrella ja viimein uskalsin ottaa sen kauan haaveilemani askeleen ja perustaa Husso Consulting -yritykseni.
Osaamiseni, kokemukseni ja verkostoni ovat apuna kansainvälistymisen polullasi.
Olen auttanut suomalaisia elintarvike- ja ruokamatkailuyrityksiä Euroopan markkinoille ja tuonut myös sieltä osaamista Suomeen. Keskieurooppalaiset elintarvike- ja ruokamatkailumessut ovat tuttuja, olen ollut koordinoimassa lukuisia messuosastoja ja opintomatkoja, eikä perinteinen messutyökään ole vierasta. Osaamista kansainvälisestä yhteistyöstä on kartuttanut myös kansainvälisen opiskelijavaihdon ja työssäoppimisen koordinointi.
PARASTA PALAUTETTA ON TYYTYVÄINEN, KANSAINVÄLISTYMISEN POLULLA ETEENPÄIN PÄÄSSYT ASIAKAS.
Tuttuja minulle ovat viennin käytännön työt, kaupallistaminen, brändit, markkinointi, myynti, jakelukanavat, kv-messut, projektinjohto ja koordinointi. Tunnen myös alan rahoitusinstrumentit, joten osaan auttaa kansainvälistymisen rahoituksen hakemisessa. Minulla on myös pedagoginen pätevyys ja olenkin toiminut vuosia yritysvalmentajana ja kouluttajana.
Onko yrityksesi jo vientipolulla?
Jos vastaasi tulee odottamaton umpikuja tai kiinnostava risteys, autan uuden reitin etsimisessä.