Siirry suoraan sisältöön

Viennin
vauhdittaminen

KUN VASTAAN TULEE ISO RISTEYS ON AIKA OTTAA SEURAAVA ASKEL

Kansainvälistymisessä tulee usein vastaan haasteita, yllättäviä risteyksiä, mutkia ja joskus jopa umpikuja. Tällöin on hyvä tarkistaa ja päivittää suunnitelmia.

Autan kansainvälisillä markkinoilla jo toimivia yrityksiä viennin vauhdittamisessa tai tarvittaessa uuden suunnan hakemisessa. Haluatko laajentaa tuoteportfoliotasi, löytää uusia asiakkaita tai kaipaatko tehoja markkinointiin ja myyntiin?
Minulla on tuoretta kokemusta myös elintarvikeviennin käytännön toimista ja rahoituksen hakemisesta kehittämistoimenpiteisiin.

Tunnistetaan haasteet

Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat kehittää liiketoimintaasi tai jokin kansainvälistymiseen liittyvä asia askarruttaa sinua. Yllättävä umpikuja tai uusi risteys ei ehkä kuulunut matkasuunnitelmaasi, mutta se voi olla yrityksellesi myös uusi mahdollisuus.

Olen oppaanasi

Kun kartta on selkeä ja kompassi suunnattu, kuljen kanssasi koko matkan ja saat konkreettista tukea kiperissäkin mutkissa.

Valitaan uusi reitti

Arvioidaan yhdessä tilanne, määritellään tavoite ja askelmerkit matkalle yrityksesi tarpeen ja resurssien mukaan.

Miten rahoittaa vientiä? Tunnen kansainvälistymiseen tarjolla olevat rahoitusmahdollisuudet ja tukitoimet ja osaan auttaa niiden hakemisessa. Rahoitusta voi hakea mm. seuraavilta tahoilta: ELY-keskus, Business Finland, Finnvera ja pankit.

Haluatko kuulla viimeisimmät elintarvikeviennin kuulumiset? Mitä alalle kuuluu ja mitä uutta on tulossa? Tarjoan sinulle ajankohtaiskatsauksia ja markkinaselvityksiä kysynnän trendeistä, tuoteuutuuksista, markkina- ja asiakaspotentiaalista ja jakelukanavista. Näin pysyt ajan hermolla ja saat uusia ideoita tuotekehitykseen.

Haluatko saada lisää asiakkaita? Kasvattaa myyntiä? Kokemukseni ja osaamiseni myötä minulle on kertynyt laaja verkosto eri jakelukanavista. Avullani tavoitat saksalaisia vähittäiskaupan ja horecan edustajia ja näin pääset nopeammin neuvotteluihin juuri sinulle sopivien tahojen kanssa. Myös koko ajan kasvavan verkkokaupan toimintamalli ja pelisäännöt ovat minulle tuttuja, joten senkin jakelukanavan mahdollisuudet tuotteellesi selviävät verkostoni avulla hyvin.

Tarvitsetko apua myyntineuvotteluihin? Tunnen saksalaisen kaupankäynnin etiketin, joten neuvottelut sujuvat minulta mainiosti niin livenä kuin etäyhteyksinkin. Autan neuvotteluiden järjestämisessä, markkinointimateriaalien työstämisessä ja olen tottunut tuote-esittelijä.  

Miten markkinoin tuotteitani Saksassa? Miten haen lisää kilpailuetua vastuullisuudesta? Jos haluat myydä tuotteistasi, kannattaa se tehdä saksan kielellä. Myös markkinointimateriaalit kannattaa tehdä saksan kielellä, osin digina, mutta Saksassa vielä osin perinteisinä esitteinä. Tehokkaimman ja onnistuneimman markkinointisuunnitelman ja toteutuksen suunnittelussa hyödynnän kohdemarkkinan asiantuntijaverkostoani.

Hussoconsulting symboli tähkä

Vastaavatko palvelusi kansainvälisten asiakkaiden toiveita? Mitä on vastuullinen ruokamatkailu?